Tro, håb og fibromyalgi

Det dufter lysegrønt .... af krydderurter

 

Det dufter lysegrønt .... af krydderurter!

 

Lige nu dufter hele huset skønt af krydderurter. Jeg har nemlig lige lavet årets første portion krydderurtesalt, og nu står saltet til tørring, mens det spreder en fantastisk duft i hele huset.

At lave urtesalt er en for mig overkommelig måde at gemme lidt af det bedste af sommeren på. Jeg skal bare plukke, rense, trykke på foodprocessorens startknap, brede det grønne salt ud på en bageplade beklædt med bagepapir, lade saltet tørre et par dage og derefter komme det på glas. Selv på en meget varm dag kan jeg finde kræfter til at få det gjort.

Jeg har plukket timian, merian, løvstikke, citronmelisse, persille, basilikum og romarin til en skøn all-round urtesalt. Jeg skal også lave min helt særlige suppe-urtesalt, som indeholder en del mere løvstikke end det salt, jeg bruger til andet. Løvstikke er en kraftigt smagende og duftende urt, derfor skal den som regel bruges med måde, så den ikke overdøver det hele. Men i lidt større mængder er den god til at sætte smag på vinterens supper - løvstikke kaldes også for bouillon-urt, og ikke unden grund!

Året rundt har jeg stor glæde af saltet, jeg bruger det til stort set alle retter, jeg laver. Det er derfor dejligt nu at kunne plukke af de grønne krydderurter, så de kan blive til smagsgivere med sommerminder senere.

Opskriften på krydderurtesalt kan findes her: https://www.trohåbogfib.dk/index.asp?loadContent=399987

God fornøjelse!

Merete.